Kompozisyon

Senden önce seninle ve senden sonra.
 ''Giriş ,gelişme ve sonuç.''
Hayır hayır, yanlış anladınız bu bir ilişki analizi değil, bu bir  ' yaşam' analizi.
Senden önce senin gibi milyonlarcası vardı. Di-li geçmiş zaman kullandım evet, çünkü ben bunları yazarken belki de içlerinden birileri bu dünyayı terk etti, kim bilir...
Hiç vakit kaybetmeden gel. Dünya boş bırakılmayı pek sevmez.
İşte geldin, senin için zorlu onun için sıradan bir yolculuk olacak. 9 aylık beklentini karşıladı mı pek bilemiyorum ama umrunda olduğunu da sanmıyorum açıkçası.  O yüzden bunları düşünme. Kötü bir insan olabilmen için bütün imkanlar önüne serilecektir, yenilme.
Hikayenin son kısmının dolu dolu olabilmesi için iyi bir insan ol. Kimsenin boyunduruğu altında kalma hatta bunları söylerken emir kipi kullandığım için bana antipati duy. Yaşadığın zaman dilimi içerisinde birçok başarı elde edilebilir ki elde edenler de olmuştur.Sen bunların arasında olmaya bilirsin, üzülme ve gülümse. Yolda tanımadığın bir çocuğa, bakkala, manava hatta hastanedeki o sinir bozucu sekretere bile. Çünkü her şeye rağmen gülümseyebilmek nadir rastlanır bir başarıdır. Eğer  bu başarı seni tatmin etmeyecekse iyi bir çocuk yetiştir.İlmek ilmek, sabırla, iyilikle doku burada geçirdiğin zamanı. Biliyorsun dünya sonsuza kadar misafir kabul etmiyor kimseyi..

''Senden sonra''

Kelimeler göründüğü kadar heybetli olmayabiliyor bazen.Sen yoksun ya herkes kahrolmuştur şimdi, her şeyi bir kenara bırakıp yasını tutmuşlardır,yemekten aştan kesilmişlerdir,sen yoksun diye bitkiler fotosentez yapmayı bırakmıştır, ineklerin sütü kesilmiştir, kim bilir daha neler neler...
Bunlara inanmayı istiyorsun değil mi ? Ama üzgünüm dünya gidişinden etkilenmeyecek.
Sen yalnızca yaptıklarınla kalacaksın burada. Hayatına dokunabildiğin insanlar gözyaşı dökecek senin için. En büyük başarın çiçekler dikecek başucuna. Dünya  minik acımasızlıklarıyla bütün olağanlığına devam edecek.
Sen ise hayatına dokunduğun insanların kalbine yerleşeceksin usulca..
                 
                                                                                                    Hep orada kal, ''hoşça''...

Yorumlar

Popüler Yayınlar